Slika 1

Студенти Академије техничко-васпитачких струковних студија, Одсек Врање, су у уторак 26. децембра 2023. године обавили практични део наставе у фабрици „Власинска РОСА“.

Том приликом су се студенти треће године основних струковних студија студијског програма Прехрамбена технологија под руководством предметног наставника др Срђана Тасића на непосредан начин упознали са најсавременијом опремом и технолошким процесом које су изучавали у теоријском делу предмета Технологија безалкохолних пића.

Руководство фабрике је упознало будуће струковне инжењере технологије како са специфичностима ове фабрике тако и са компанијом „Coca Cola HBC“.

Овом приликом је, на основу међусобних уговора, направљен договр да наши студенти мастер струковних студија реализују стручну праксу у овој пунионици као и да током израде свог завршног рада могу обављати експериментални део у лабораторији фабрике.

Руководилац Одсека Врање др Гордана Богдановић се у своје име и у име председника Академије захвалила домаћинима на свему.

 

 

Пројекти , награде и признања