ДОГАЂАЈИ

Slika 1

Поводом обележавања Светског дана здраве хране, 16. октобра, у Одсеку Врање АТВСС одржана је креативна радионица на тему Звдрава храна под слоганом „Здрава храна данас,  за здравије сутра“.

У интерактивној радионици учествовали су др Јелена Марковић, професор струковних студија, студенти Одсека Врање и ученици средње стручне школе „Свети Сава“ из Бујановца.

Конкретним примерима су говорили о правилној исхрани, намирницама и методама припреме здравих оброка. Своју креативност показали су израдом здравих оброка моделима од пластелина.

 

 

Slika 1

Академија техничко-васпитачких струковних студија је била суорганизатор 42. Међународне научне конференције „The Power of Knowledge“, која је одржана у Переи, у Грчкој, у периоду од 5. до 8. октобра 2023. године.

Конференција је организована у сарадњи са „Institute of Knowledge Management“ из Скопља, С. Македонија, чиме је потвђена успешна, дугогодишња сарадња.

Професори и сарадници Академије излагали су своје научне радове и имали су могућност да размене искуства са колегама из региона, као и да се упознају са најновијим трендовима и сазнањима у науци и технологији.

Сарадња са колегама из региона је од непроцењиве вредности за нашу Академију, а нова пријатељства и контакти су од изузетне важности за даљи развој установе.

 

 

Slika 17. октобара 2023. године, планинарско друштво“Јеленак” из Панчева, је организовало традиционалну Еколошку манифестацију „У БОЈАМА РУЈА“.

Тим студенткиња „Дивергент“, Одсека Врање АТВСС је на Climathon такмичењу освојио завидно друго место и имао прилику да своју Еко-климатску игру, под називом „Еко-климатска коцка“ представи на  Еколошкој манифестацији „У БОЈАМА РУЈА“.

Делиблатска пешчара или Сахара Европе, је јединствена пешчара на којој се налази Специјални резерват природе, са разноврсном флором и фауном.

Еколошка манифестација „У БОЈАМА РУЈА“ из године у годину окупља 1000 младих и 1000 одраслих, који тога дана учествују у спортско-едукативним и забавним активностима и шетњама по стазама Делиблатске пешчаре, учећи о вредостима Пешчаре и заштите животне средине.

 

 

Slika 1

У Одсеку Врање, 01. 06. 2023. године, обележен је Дан Академије техничко-васпитачких струковних студија, и уприличена свечаност уручења диплома дипломираним студентима, који су своје школовање на одређеном нивоу струковних студија завршили у текућој школској години.

Студентима су се обратили председник Академије др Срђан Јовковић, руководилац Одсека Врање др Гордана Богдановић и помоћник градоначелника господин Милан Илић, мотивационим порукама да учење наставе кроз формално и неформално развијање свих компетенција неопходних за укључивање у савремено пословно окружење.

Подршку струдентима су пружили и председник Студентске конференције Академија струковних студија и високих школа Србије Војислав Стојановић и председница Студентског парламента Радмила Филиповић.

Најбољим студентима проглашени су Делевић Сања са студијског програма Заштита животне средине, Цветковић Ивана са студијског програма Производна економија, Смиљковић Ана са студијског програма Прехрамбена технологија, Стефановић Оливер са студијског програма Предузетнички менаџмент, Ђорић Петар са студијског програма Машинско инжењерство, Крстић Тамара са студијског програма Друмски саобраћај, Миленковић Данијел са студијског програма Друмски саобраћај и транспорт и Цветковић Сузана са студијског програма Инжењерски менаџмент специјалистичких струковних студија, Стојановић Перица са студијског програма Међународна економија и предузетништво и Митић Стефан са студијског програма Технолошко инжењерство мастер струковних студија.

Свечаности су присуствовали представници Педагошког факултета у Врању и директори средњих школа са којима Одсек Врање има изванредну сарадњу.

Међу званицама били су и представници комапнија БАТ-а и АЛФА ПЛАМ-а, које дуги низ година, заједно са другим привредним субјектима, омогућавају реализацију стручних пракси и модула дуалног модела образовања.

 

 

Пројекти , награде и признања