1У Врању, 18. априла, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, у име Града, потписао је уговоре са представницима Академије техничко – васпитачких струковних студија,  Педагошког факултета и Регионалне развојне агеције Пчињског округа о оснивању „Регионалног иновационог стартап центра“ у Врању.

Оснивање „Регионалног иновационог стартап центра“ у Врању представља значајан корак ка стварању подршке за развој предузетништва, посебно међу младима и студентима. Центар ће бити место на коме ће се охрабривати предузетничке идеје и оснивање нових фирми, као и место где ће се промовисати знање у примени технолошких иновација.

Након потписивања уговора, договорени су наредни кораци који укључују промоцију Центра, подизање свести о предузетничком духу међу младима, као и умрежавање студената са другим образовним институцијама, стартап центрима и технолошким парковима. Ови кораци ће додатно оснажити иновациони екосистем у региону и пружити младим предузетницима неопходне ресурсе за успех у динамичном тржишном окружењу.

Пројекти , награде и признања