Студенти II и III године студијског програма “Прехрамбена технологија” 25. маја 2015. посетили су д.о.о. “NECTAR” П.Ј. Владичин Хан. Посета је извршена у оквиру реализације практичне наставе из предмета Технологија воћа и поврћа.
Студенте Високе школе са технологијом производње воћних концентрата и каша упознали су предметни наставник др Срђан Тасић и Љубиша Станковић, главни контролор квалитета.
Студенти су имали прилике да виде технологију производње воћне каше од јагода. Компанија “Nectar” је највећи произвођач воћних концентрата и каша у овом делу Европе и већински је власник словеначког „Fructal“-а.
Наши студенти и будући инжењери прехрамбене технологије нису крили задовољство овом посетом. Јединствена констатација студената била је да је привилегија радити у оваквој компанији а многи су у шали и прокоментарисали да „НИЈЕ СВЕЈЕДНО“.