Slika 1

У склопу обележавања Светског дана вода, који се сваке године одржава 22. марта, делегација студената и наставника Академије техничко-васпитачких струковних студија (АТВСС), Одсека Врање, организовала је посету Постројењу за пречишћавање отпадних вода у Врању.

Тема овогодишњег Светског дана вода је „Вода за мир“, којом се подстиче на сарадњу у управљању водним ресурсима, што има далекосежне позитивне ефекте, подстиче просперитет и јачање заједница у одговорима на изазове.

Према подацима Светске здравствене организације, тренутно више од 2,2 милијарде људи широм света нема приступ безбедној води за пиће. Поред тога, око 3,6 милијарди људи живи без адекватних санитарних услуга, док се 2,3 милијарде суочава с недостатком основних услова за прање руку сапуном и водом у својим домовима.

Светски дан вода 2024. године наглашава важност колективног ангажмана и посвећености различитих друштвених актера, од индивидуалног нивоа до глобалне заједнице, у циљу очувања воде као кључног, али ограниченог природног ресурса.

 

Пројекти , награде и признања